OTA a letenky FR

Založil před 2 lety kajman ve fóru Vyhledávače letenek

Když dám platit kartou, tak se cena při placení zvedne cca o 150 Kč.

Pelikán ti prostě nedá slevu zadarmo.

0 Citovat

Placení kartou lze obejít volbou Okamžité platby přes vygenerovaný QR kód a jeho oskenováním ve vlastním internetovém bankovnictví. (platba bez poplatku)

0 Citovat

ta sleva je podmíněna platbou mastercard, nebo máte jiný kod než PEL600CZ ?

Když dám okamžitou platbu přes QR, hodí to chybu.

0 Citovat

S jakoukoliv platebni kartou tam bohuzel skace ta prirazka 100-150 Kc.

Ovsem pres tu Okamzitou platbu bez jakehokoliv poplatku je nutne si vybrat jednu z vyjmenovavnych bank, u niz provedete platbu pres ten QR kod (QR platba).

Jasne, hodi to chybu typu: "Houstone, mame problem", ale asi tak do 5 minut prijde email pro moznost pouziti te Okamzite platby.

0 Citovat

Jakub Langer napsal(a):

S jakoukoliv platebni kartou tam bohuzel skace ta prirazka 100-150 Kc.

Ovsem pres tu Okamzitou platbu bez jakehokoliv poplatku je nutne si vybrat jednu z vyjmenovavnych bank, u niz provedete platbu pres ten QR kod (QR platba).

Jasne, hodi to chybu typu: "Houstone, mame problem", ale asi tak do 5 minut prijde email pro moznost pouziti te Okamzite platby.

Je to tak, snad to nebudou rušit...

0 Citovat

Jinak se připravte na to, že Ryanair PNR může přijít později.

Například platba ve 23:00, a Ryanair PNR přišel v 10:00. Ale možná to během pracovního dne přijde dřív, i když to možná rezervují ručně.

0 Citovat

Ja se na to jeste nedival, to promo je vazano na osobu nebo nakup? Kdybych chtel brat pro dve osoby.

0 Citovat

bohužel na nakup.

takže 2 osoby je nutno udělat 2 rezervace (pokud to není extrémně levná letenka, kde to vyjde pro 2)

a vystaví to pelichán vždy, když projde platba a přijde potvrzení? (nebo stalo se už někomu, že mezitím, než to někdo ručně bookne, tak to zdraží tak, že pak řeknou sorry a jen vrátí peníze?)

0 Citovat

Ono se to v zásadě příliš nevyplatí.

Kupon je na 600 kč, ovšem Pelikán prodává za úplně jiné ceny ceny než Ryan, takže prakticky vždy přeplatíš a nákup zpáteční letenky se tak nevyplatí vůbec.

Pokud k tomu připočteš tu platbu kartou, kterou je to podmíněno, tak je to dalších cca 150 Kč a to ani nechci vidět ten vopruz s check-in. 

Koupíš jednosměrný let a čekáš s nákupem zpáteční letenky, až ti přijde PNR i několik hodin, protože Pelikán ti po platbě jen pošle potvrzení o zaplacení, což nic neznamená.

0 Citovat

Sue Ellen Ewing napsal(a):

Když dám platit kartou, tak se cena při placení zvedne cca o 150 Kč.

Pelikán ti prostě nedá slevu zadarmo.

@Sue ty ve spoustě vláknech na všechno možné hudráš. Proč to děláš? Stačí si to zde přečíst a najdeš odpověď na tvé dotazy. Nebo nalezneš vyvrácení tvých tvrzení, že něco nejde.

Pár příspěvků dozadu jsem o tom psal.

1 Citovat

Sue Ellen Ewing napsal(a):

Kupon je na 600 kč, ovšem Pelikán prodává za úplně jiné ceny ceny než Ryan, takže prakticky vždy přeplatíš a nákup zpáteční letenky se tak nevyplatí vůbec.

Pokud k tomu připočteš tu platbu kartou, kterou je to podmíněno, tak je to dalších cca 150 Kč a to ani nechci vidět ten vopruz s check-in. 

Koupíš jednosměrný let a čekáš s nákupem zpáteční letenky, až ti přijde PNR i několik hodin, protože Pelikán ti po platbě jen pošle potvrzení o zaplacení, což nic neznamená.

Nevyplatí?

Mám zpáteční letenku z Prahy do Budapešti za 138kč. Úspora 500 oproti Ryanair. 

3 Citovat

Skandinávie volá ať už k norským fjordům, do dánského ráje Lega či do švédského námořního muzea ....

18.5. ... KTW-OSL za 95 Kc (s pridanim zmeny letenky)
25.5. ... KTW-OSL za 95 Kc (s pridanim zmeny letenky)
25.5. ... VIE-BLL za 59 Kc (s pridanim zmeny letenky)
7.6.   ... VIE-GOT za 59 Kc (s pridanim zmeny letenky)
14.6. ... VIE-GOT za 67 Kc (s pridanim zmeny letenky)
30.8. ... VIE-GOT za 59 Kc (s pridanim zmeny letenky)

(výše zmíněné ceny jsou jednosměrky, tedy zpět už za plnou cenu za peníze či zaměstnancké benefity)

2 Citovat

Můžeš přece koupit i let zpět s kuponem.

0 Citovat

A jak levne s kuponem koupis samostatnou letenku zpet?

Ze sekce "Akcni letenky" jde koupit jen RT nebo OW (pouze pro cestu tam).

0 Citovat

Já to zadala do vyhledávače i s přesným datumem a doplatek byl jen trochu dražší než cesta tam, 59 kč vs 245 kč.

Tedy RT vyšel na 304 Kč + 2 x 600 kupon.

0 Citovat

Moc se to nevyplatí. Možná na nejlevnější letenky na květen a červen, klasicky bych to viděl na Banja Luku nebo i tak levné letenky třeba Bologna/Torino.

Nechal jsem se unést a koupil na druhou půlku července VIE-SUF. Původní cena FR 44e tam a 44e zpět, při platbě QR kódem kupováno jako 2xOW přes CZ Pelikán lehce pod 2000kc.

Letenky vystaveny až další den odpoledne, naštěstí to v aplikaci FR nechce verifikaci. Takže ušetřené mrzke necelé 300 a nekonečné infarktové čekání na letenky v mailu. Vypadá, že to někdo od nich kupuje manuálně až se na klienta dostane řada. Taky by mě zajímalo jak by postupovali, kdyby se cena jedné z letenek zvýšila dvojnásobně, což se klidně za půl dne může stát, jestli by vrátili peníze a smůla nebo by to zatahli ze svého. Příště si takový adrenalin radši odpustim.

3 Citovat

Kdo rad nakupuje dopredu, tak je tam dost terminu az do konce brezna 2025 na FR lince BTS-BGY okolo 100 Kc (s pridanim zmeny letu).

0 Citovat

Včera jsem Pelikána s kódem také zkusil, letenky PRG - GOT - PRG s FR vystavené do hodiny. Na jakoukoliv kartu mi to ale házelo 100 Kč příplatek, bez něj byl možný okamžitý bankovní převod. Bez verifikace u FR.

0 Citovat

Okamžitá platba přes vygenerovaný QR kód funguje taky a žádný doplatek, jako při platbě kartou, není.

0 Citovat

@Martin Vícha - to jsem přesně měl na mysli. Okamžitá platba;) Ještě tak půl hodiny to hlásilo i po refreshi stránky, že to uhrazené není, následně v rychlém sledu potvrzení a letenky.

0 Citovat

Vlastimil B. napsal(a):

Včera jsem Pelikána s kódem také zkusil, letenky PRG - GOT - PRG s FR vystavené do hodiny. Na jakoukoliv kartu mi to ale házelo 100 Kč příplatek, bez něj byl možný okamžitý bankovní převod. Bez verifikace u FR.

už jsem to tady psal několikrát, jak to funguje :D

0 Citovat

@sultan - já to psal především proto, že pár lidí tady uvádělo opožděné vystavení letenky po pár hodinách, nebo druhý den. Vše to bylo prakticky obratem...

0 Citovat

Sultan Mahagon bin Bordo napsal(a):

[citace="Sue Ellen Ewing"]

Nevyplatí?

Mám zpáteční letenku z Prahy do Budapešti za 138kč. Úspora 500 oproti Ryanair. 

[/citace]

Prosím, kupuješ OW? Nebo rovnou zpáteční? Omlouvám se, ale nějak jsem se v té diskusi ztratila. 

0 Citovat

@hankaa

Já zpáteční. Ale třeba najdeš i levnější kombinaci :) Když má FR třeba za 638 tak Pelikán zhruba o 100 dráž.

Pokud se v diskuzi ztrácíš, tak si ji znovu přečti. Ať to zbytečně znovu neopakujeme. Odpověď tam najdeš

0 Citovat

Potvzuji funkčnost a děkuji za tip!

20:48 potvzení objednávky - 2x OW lety kupované zvlášť.

21:20 potvzení okamžité platby.

10:51 potvzení letu s PNR a mailem - vložen do appky bez problémů. 

Úspora 400,- dobrá.

1